A klímaberendezések karbantartása

2018. május 26
755
A klímaberendezések karbantartása

Miért fontos ez?

 

Ahhoz, hogy hosszú távon élvezhessük a klímánk nyújtotta kényelmi funkciókat, nélkülözhetetlen a meghatározott időközönkénti, – általában évente egy-két alkalommal történő –, rendszeres karbantartás. Ez nem csak azért fontos, mert kihagyása a gyártói garancia elvesztéséhez vezet.
Egy elhanyagolt klíma az egészségünkre nézve is rendkívül káros lehet. Különböző baktériumok, gombák, vírusok és egyéb allergének kerülhetnek a levegőbe, melyek – a kellemetlen szagok mellett – megbetegedéseket okozhatnak az egyszerű megfázástól egészen a súlyos problémákat okozó légiós betegségig.

 

klíma karbantartás a betegségek megelőzése érdekében

 


Egészségünk megóvása mellett kiemelkedően fontos szempont az is, hogy a rendszeres karbantartással lényegesen meghosszabbíthatjuk berendezésünk élettartamát.
A Word Klíma Debrecen tanácsa: Ha spórolás céljából kihagyjuk a karbantartást, a végén nagy valószínűséggel csak veszítünk a dolgon, melyet egészségünk és pénztárcánk is megszenved majd.

Mi történik a klímaberendezések karbantartása során? – a Word Klíma Debrecen által végrehajtott munkafolyamatok:

 

- A beltéri egység szakszerű tisztítása speciális fertőtlenítő folyadékkal
- Porszűrő hálók kitisztítása
- A kültéri egység kompresszoros takarítása nagynyomású levegővel
- Átfogó ellenőrzés: pl. gázszivárgás, csatlakozások, védőföldelés, vezetékek, illesztések
- Szükség esetén beavatkozás: utántöltés, csőszigetelés-csere

 

beltéri klíma egység tisztítása speciális szerekkel

 


A folyamat általában rövid idő alatt lezajlik, 15-30 percet vesz igénybe. Ha azonban klímaberendezésünk hosszú évek óta nem volt karbantartva, előfordulhat, hogy bonyolultabb és időigényesebb az eljárás.
Egy modern klímaberendezés számos, különböző funkciójú alkatrészekből áll, működésük rendkívül bonyolult, így a karbantartást minden alkalommal bízzuk szakemberre!


A Word Klíma Debrecen e területen is készségesen áll a rendelkezésére! Mi észben tartjuk, mikor esedékes klímaberendezésének karbantartása és erről emlékeztetőt is küldünk Önnek! Az elvégzett karbantartási és tisztítási munkálatokról dokumentációt is készítünk (karbantartási napló), mely nélkülözhetetlen feltétele a garancia megőrzésének.


Klímaberendezése karbantartásával kapcsolatosan forduljon hozzánk bizalommal!
World Klíma Debrecen Marosi Tibor
telefon: +36-20-5500-707 e-mail: info@worldklima.hu

címkék: