Inverteres, vagy hagyományos klímát vegyünk?

inverteres vagy hagyományos klíma debrecen

 

Napjainkban egyre inkább népszerűvé válnak a az inverteres klímaberendezések, és egyre inkább szorítják ki a forgalomból a hagyományos úgynevezett on-off rendszerű készülékeket.

Az inverteres, és a hagyományos klímák közötti különbség:

A legfőbb különbség a működési elvben rejlik amelyről az elnevezésüket is kapták.
Az inverteres klíma legfőbb előnye a hagyományos légkondicionáló egységekkel szemben, hogy kevesebb áramot fogyaszt, emellett alacsonyabb zajszinttel dolgozik és alacsonyabb hőmérsékletű levegőt is fúj ki, mint az inverterrel nem rendelkező berendezések.

De mi is az inverter?

Az inverter egy elektromos eszköz, amelynek a legfőbb feladata a hűtő kompresszorának a fordulatszámát a kívánt hűtési/fűtési hő terheléshez igazítani.
A hagyományos készülékek (on-off) kompresszora fix fordulaton üzemel és annak ki–be kapcsolásával történik a kívánt hőmérséklet fenntartása.
Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos fordulat szabályozást tesz lehetővé a kompresszor számára így az Inverteres klíma működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.

Az inverteres légkondicionáló egységek tövábbi előnyei

Bár a hagyományos készülékek olcsóbbak hosszú távon a fogyasztást tekintve az inverteres klímák mindenképpen jobban kifizetődőek.

Az inverteres klímák további előnye hogy tágabb hőmérsékleti határok közt képesek hatékonyan üzemelni így akár -15 fokos külső hőmérsékletben is használhatja klímáját lakásának fűtésére.

A légkondicionáló egységek az induláskor áramlökést indítanak el a hálózatban, amikor felveszik a működésükhöz szükséges energiát. Ezt a lökést a hagyományos klímák esetében sok hálózat nem bírja el, emiatt ezekre a helyekre nem lehet légkondicionáló egységeket telepíteni. Az inverteres klíma további előnye az a hagyományos egységekkel szemben, hogy minimális teljesítményfelvétellel indítja el önmagát, és a 100%-os működési fokozatot csak a későbbi működés során éri el. Az inverteres klímaberendezés így nem terheli meg induláskor a hálózatot olyan mértékben, mint hagyományos társai, így bárhová felszerelhetőek.


Részletesebb információért keressen fel bennünket bizalommal:

World Klíma Debrecen
Marosi Tibor
telefon: +36-20-5500-707
e-mail: info@worldklima.hu