Egy kültéri hány beltéri?

2017. november 03.
3267
Egy kültéri hány beltéri?
 

Nagyon sok ügyfél kérdezi, hogy a meglévő klímájukra, vagy olyan légkondicionáló berendezésre, amit éppen meg szeretnének vásárolni, lehet-e rákötni még egy beltéri egységet. Klíma Debrecen: számos szempontot kell figyelembe vennünk. A téma összetettsége miatt összefoglaljuk, hogy mit kell tudni a kültéri és a beltéri készülékekről, illetve azok teljesítményéről.

Mono és Multi készülékek

A légkondicionáló berendezések szempontjából megkülönböztetünk Mono és Multi készülékeket.

A Mono készülék egy egyedülálló klíma, amely egy beltéri és egy kültéri egységet takar.

A multi klímák szabadon variálhatóak. Ráadásul egy beltérivel is működnek. Így abban az esetben, ha például csak később akarunk második vagy harmadik beltérit venni, rendkívül praktikus választás. Itt azt kell előre megtervezni, hogy hány beltéri lesz összesen és mekkora teljesítménnyel rendelkeznek. Ezen szempontok szerint kell megvásárolni a multi kültéri egységet is.

Mérlegeljünk, számunkra melyik a praktikusabb és gazdaságosabb klíma Debrecen városában

A szabadon variálható azt jelenti, hogy például egy 7kw multi kültérire tehetünk 1x5kw+1x2kw teljesítményű beltériket, vagy 2x3,5kw, vagy 2,5+2,5+3,5kw, és így tovább. A teljesítményen kívül egy márkán belül több típus is választható. Így lehet a nappaliba vásárolni egy drágább, szebb és nagyobb tudású egységet, a gyerek- és a hálószobába pedig csak egy egyszerűbbet, olcsóbbat.

Nagyon fontos szempont a kültéri méretezése is, hiszen egy rossz méretben megválasztott egység nem fog elindulni, ami kellemetlen és bosszantó.

A multi készülékek kiépítése nem feltétlenül éri meg, ha az egységtől távolabbi szobákba kerül, viszont nagyobb távolságokra helyezhető ki, mint a mono.

A mono klímák általában maximum 15 méterre helyezhetőek egymástól, a multinál pedig csőhossz van megadva, így ha az egyik beltéri viszonylag közel kerül, az itt megspórolt távolságot felhasználhatjuk egy távolabbi szobához is.

Ha a kültéri hibásodik meg, akkor egyik készülék sem fog működni. Viszont abban az esetben, ha mono klímáink vannak, akkor, ha egy meg is áll, a többi készülék tőle függetlenül is működik.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!