Klíma ár - Ezek a mérlegelendő tényezők

2020. március 05
91
Klíma ár - Ezek a mérlegelendő tényezők

Az elmúlt években tapasztalható forró nyarak egyre több ember igényét keltették életre egy megfelelő légkondicionáló berendezés iránt, azonban a lakókörnyezetünk sajátosságait és egyedi igényeinket figyelembe véve a gyártók olyan sokféle típussal válaszoltak, hogy nem egyszerű a döntés.

 

A változó igényekre a klímagyártók még több típussal reagálnak

A klímagyártók piacán körbenézve, gyakorlatilag grandiózus mennyiségű kínálat tárul elénk, azonban, hogy mitől függ egy klíma ár, elsősorban a minőségbeli különbségek határozzák meg. A klíma árak tekintetében úgy is fogalmazhatnánk, hogy a határ, a csillagos ég: az egyszerűbb daraboktól kezdve egészen az ultramodern fajtákig válogathatunk, és habár a fő funkcióját mindegyik teljesíteni fogja, nem mindegy azonban, hogy hogyan. Dióhéjban azt mondanánk, hogy egy klíma ár gyakorlatilag a klíma gyártójától, típusától, fogyasztásától, kinézetétől, és természetesen a beépített funkcióitól függ.

A klíma árak tekintetében van néhány szempont, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. Ilyen például, hogy mekkora helyiséget szeretnék lehűteni, és ehhez milyen teljesítményű klíma dukál, vagy milyen extra felszereltséget szeretnénk, na és persze erre mennyit szeretnénk rászánni maximum?

 

Vásároljon megbízható helyről!

A klíma ár az a tulajdonság, amit a legtöbb ember elsőre megnéz, laikusként azonban nem egy bölcs dolog csak a klíma ár cédulájára hagyatkozni, hiszen ennél azért több mindentől függ, hogy megfelel-e majd nekünk a berendezés. Az ismeretlen eredetű gyártók által forgalmazott, vagy gyanúsan olcsó klímák habár működhetnek ideig-óráig, azonban könnyen előfordulhat, hogy meghibásodás esetén elég csak a márkát kiejteni a telefonban, és máris nincs hova fordulnunk, vagy esetleg nem találunk majd hozzá pótalkatrészt. Ha megbízható helyről vásárolunk, azzal szinte aligha lehet melléfogni: a nevesebb márkák nívósabb alapanyagokból készülnek, emiatt általában a garancia is hosszabb rajtuk. Így tehát egy kósza reményünk már lehet azzal kapcsolatban, hogy később fognak meghibásodni, mint a sokkal olcsóbb társaik.

 

klíma ár mi fér bele, mi az ami már luxus

Úgy vásároljunk klímát, hogy idővel egy hosszú távú befektetésként gondoljunk rá! Érdeklik a jelenlegi klíma árak? World Klíma Debrecen!

 

Felezze meg energiafelhasználását!

Egy klíma ár a belső tulajdonságait figyelembe véve, elsősorban a teljesítménytől függ. És, hogy miért is mérlegelendő tényező ez számunkra? Egy túlságosan alacsony teljesítményen működő klíma hiába dolgozik többet, meglehet, hogy kevésbé tudja ellátni funkcióját, és jóval hamarabb is meghibásodhat a magasabb teljesítményűvel szemben. Így tehát a légkondicionáló ár tulajdonképpen a teljesítmény növekedésével arányosan növekszik. Habár a légkondicionáló ár többe kerülhet egy jobb minőségű klímánál, azonban egy ilyen klíma nem csak jóval alacsonyabb áramfogyasztású, de a magasabb energiahatékonyságnak köszönhetően gyakorlatilag két nyár alatt behozhatja a belé fektetett pénzt. Fontos megjegyezni, hogy ha egy légkondicionáló ár viszonylag alacsony, akkor hosszútávon nem csak a magasabb üzemeltetési költséggel kell számolnunk, de a szervizelés látogatásainak száma is egyre jobban felszaporodhat. Az olcsóbb árfekvésű klímák általában kevésbé energiatakarékosak is, mint a klasszisokkal jobb minőségű daraboké, ami hát valljuk be őszintén, igen rosszul tud esni a hónap végén.

 

Hallott már az inverteres klímáról?

A légkondicionáló ár a berendezés típusától is nagymértékben függhet: a teljesen hagyományos klímák az alap hűtési/fűtési funkcióikon kívül, aligha tudnak felmutatni bármi mást, ezzel ellenben az inverteres klímák hőingadozás nélkül, optimális működést tudnak elérni. A mindennapi pihenésünk szempontjából nem elhanyagolható szempont a zajszint sem. Ha egy viszonylag hangos klíma társaságában kell eltöltenünk az egész délutánt, az jelentősen elvehet a komfortérzetünkből, melyet könnyen kiküszöbölhetünk egy szinte nagyságrendekkel halkabban működő, inverteres klímával is.

 

Extra funkciók a jóval komfortosabb mindennapokért!

A klíma árak jelentősen eltérhetnek a berendezésbe épített extra funkciók miatt is. A magasabb árfekvésű klímák már olyan kényelmi funkciókkal vannak felruházva, amelyek jelentősen növelik az életszínvonalat. Ilyen lehet például az okos klímákba épített Wi-Fi funkció, mellyel a mobiltelefonunk segítségével már előre lehűtött lakás fogadhat minket. Az I-FEEL funkció is gyakori jelenség, amellyel nem csak alvásunk lehet zavartalan, de napközben is folyamatos optimális hőmérsékletet érhetünk el vele. Nagyon közkedveltek az egészséget megőrző beépített szűrők is, mely lehet akár a hidegplazmás levegőtisztító, aktív szénszűrő vagy egy Eco-Fresh porszűrő is. Természetesen nem mindenki igényel ilyen funkciókat egy klímában, de nem árt megismerkedni ezek hosszútávú előnyeivel.

 

légkondicionáló ár néha csak a design miatt magasabb

A design miatt a légkondicionáló ár magasabb lehet, azonban egy jól megválasztott darab lakásunk esztétikumaként is szolgálhat.

 

És a többi költséggel mi lesz?!

Ha megbízható és megfelelő szervizháttérrel rendelkező céget választ, csak úgy, mint a World Klíma, akkor a karbantartás költségei szinte elhanyagolhatóak lesznek. Fontos kiemelni, hogy akármilyen drága készüléket is választunk magunknak, ha nem szakemberre bízzunk a beszerelését, akkor ezek a klímák sem fognak tudni megfelelően működni. Összességében elmondható, hogy ha megfelelő klímát sikerült választani magunknak, akkor viszonylag kis ráfordítással, sokkal kényelmesebbé és komfortosabbá tehetjük mindennapi életünket.

Kérdése van a nálunk elérhető klíma típusokról vagy érdeklik a klíma árak? Keressen minket bizalommal!

World Klíma Debrecen
Marosi Tibor
telefon: +36-20-5500-707
e-mail: info@worldklima.hu

címkék: