KLÍMA ÁR

EZEK A MÉRLEGELENDŐ TÉNYEZŐK

2020. március 05.
3844
KLÍMA ÁR

Az elmúlt években tapasztalható forró nyarak egyre több ember igényét keltették életre egy megfelelő légkondicionáló berendezés iránt, azonban a lakókörnyezetünk sajátosságait és egyedi igényeinket figyelembe véve, a gyártók számtalan típusú klímával árasztották el a piacot. A megnövekedett termékpaletta és a változó klíma árak miatt pedig a döntés is egyre nehezebbnek bizonyul.

A változó igényekre a klímagyártók még több típussal reagálnak

Klímát jó esetben egyszer vásárol az ember magának, és egy hosszú távú befektetésként tekint rá. Éppen ezért, mielőtt fejest ugranánk a komolyabb háztartási gépek megvásárlásába, nem árt egy kicsit kutakodni az adott témában.  Egy klímára érdemes úgy tekintenünk, mintha valamiféle szolgáltatás megrendelését terveznénk, hiszen nem csak magát a készüléket kell megvennünk, de számolnunk kell a beszerelés, üzemeltetés és karbantartás költségeivel is.

Mitől függ a légkondi ár?

A klímagyártók piacán körbenézve, gyakorlatilag grandiózus mennyiségű kínálat tárul elénk, azonban, hogy mitől függ egy klíma ár, elsősorban a minőségbeli különbségek határozzák meg. A klíma árak tekintetében úgy is fogalmazhatnánk, hogy a határ, a csillagos ég: az egyszerűbb daraboktól kezdve egészen az ultramodern fajtákig válogathatunk, és habár a fő funkcióját mindegyik teljesíteni fogja, nem mindegy azonban, hogy hogyan. Habár a klíma ár az, amire a legtöbb ember elsőre ráfókuszál a vásárlás során, azonban a „végső” klíma árak nem csak a készülék megvásárlását fogják majd magukba foglalni. Nem mindegy például, hogy mennyibe kerül maga a készülék, a beszerelés és, hogy hosszú távon milyen költségekkel jár majd üzemeltetni az adott típust. Az sem az utolsó szempont, hogy a beszerezés, beüzemelés és évenkénti karbantartás egy kézben valósul-e meg. A készülék oldaláról vizsgálva a klíma árak befolyásoló tényezőit, dióhéjban azt mondanánk, hogy egy klíma ár gyakorlatilag a klíma gyártójától, típusától, fogyasztásától, kinézetétől, és természetesen a beépített funkcióitól függ.

AKTUÁLIS KLÍMAVÁLASZTÉKUNK

A klíma árak meghatározó tényezői

A klíma ár az a tulajdonság, amit a legtöbb ember elsőre megnéz, laikusként azonban nem egy bölcs dolog csak a klíma ár cédulájára hagyatkozni, hiszen ennél azért több mindentől függ, hogy megfelel-e majd nekünk a berendezés. A klíma árak tekintetében van néhány szempont, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. Ilyen például, hogy mekkora helyiséget szeretnék lehűteni, és ehhez milyen teljesítményű klíma dukál, vagy milyen extra felszereltséget szeretnénk, na és persze erre mennyit szeretnénk rászánni maximum?

Miből fakadhatnak a klíma árak közötti nagyobb különbségek?

Aki sétált már be egy áruházba vagy szakboltba, vagy nézett már körül az online piactéren, az bizonyára tapasztalhatta, hogy a klíma árak rendkívül különbözőek lehetnek. A légkondicionáló ár a már fent felsorolt tényezőkön kívül függhet akár attól is, hogy éppen vidéken vagy a fővárosban nézelődünk. Egy nagyvárosban ugyanis általában több klímaértékesítéssel foglalkozó cég van a piacon, így a légkondi árak sokkal rugalmasabban változhatnak, míg egy kisebb városban ennél azért jóval kevesebb cégnek kell megküzdeni a vásárlók szavazataiért. Cégüknél igazán kedvező klíma árak és nívós márkák berendezései várják mindazokat, akiknél a minőség mellett a kiváló klíma ár érték arány is egy mérvadó szempont!

kedvező klíma ár a maximális kényelmet szolgáló berendezések mellé

A legjobb klíma árak után keresgél? A maximális kényelmet szolgáló berendezések mellé, kiváló légkondi ár is jár!

Van-e összefüggés a klíma ár és a készülék gyártási országa között?

A világ szinte összes tájáról érkeznek a piacra klíma berendezések, azonban hamar rácsodálkoznánk arra, hogy mely gyártási országból származó klímák vezetik olykor az élvonalat. Nem meglepő módon még mindig a japán márkák tartják a legmagasabban a klíma árak sávját, azonban a kínai gyártók is egyre feltörekvőbb sikernek örvendenek, így jelen pillanatban a legnagyobb élvonalvezetők Kínából kerülnek ki. Az utóbbi években, az egyik legsikeresebb kínai gyártó a GREE, méltán vívta ki a vásárlóközönség bizalmát a kiváló minőségű és szuper ár érték arányú berendezéseivel. Komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a különféle klímákat nemzetközi szinten is ismertté és elismertté tegyék.

A klíma árak és a brand kapcsolata

Mint ahogy rengeteg más háztartási vagy szórakoztató eszköz esetében is, a klíma ár egyik legnagyobb befolyásoló tényezője a márka lehet. És hogy miért nem mindegy, hogy milyen komoly brand áll egy-egy klíma berendezés mögött? Egy meghibásodás senkinek sem kellemes dolog, azonban, ha olyan márkától származik a klímánk, amely egy megfelelő disztribútori és szervízhálózattal rendelkezik hazánkban, akkor amellett, hogy könnyen találhatunk hozzá szakembert, az értékesítő sem fog faképnél hagyni minket. Egy ilyen stabil hátterű márkánál a szükséges alkatrészek beszerzésével és a kedvező garanciafeltétekkel sem lesz gond. Összességében elmondható, hogy egy olykor magasabb klíma ár, avagy egy márkás termék megfizetésével, egyúttal a gyártó felelősséget vállal arra is, hogy egy valóban minőségi berendezéssel gazdagodunk majd. A mai legnagyobb márkák nem csak a minőségre ügyelnek, de bátran adnak hosszabb garanciát is a készülékeikre. Így tehát egy légkondicionáló ár befolyásoló tényezője akár a márka hírneve is lehet.

Miért vásároljon megbízható helyről?

Még mindig rengeteg olyan klímával találkozunk, amelynek eredete nem igazolható, így az esetleges meghibásodások esetén a vásárlónak gyakorlatilag nincs kihez fordulnia, hiszen a forgalmazók semmilyen garanciát nem vállalnak a készülékekre. Az általános tapasztalat az, hogy a silány minőségű klímák esetében a kültéri egység már akár egy év után nagyon zajos lesz, és mindenféle meghibásodás jelentkezhet rajtuk.

Az ismeretlen eredetű gyártók által forgalmazott, vagy gyanúsan olcsó klímák habár működhetnek ideig-óráig, azonban könnyen előfordulhat, hogy meghibásodás esetén elég csak a márkát kiejteni a telefonban, és máris nincs hova fordulnunk, vagy esetleg nem találunk majd hozzá pótalkatrészt. Ebben az esetben nem marad más dolog, mint a készülék lecserélése. Ha megbízható helyről vásárolunk, azzal szinte aligha lehet melléfogni: a nevesebb márkák nívósabb alapanyagokból készülnek, emiatt általában a garancia is hosszabb rajtuk. Így tehát egy kósza reményünk már lehet azzal kapcsolatban, hogy később fognak meghibásodni, mint a sokkal olcsóbb társaik. Mindig bölcsebb egy olyan berendezést választani, ami nem csak minden szempontból megállja majd a helyét, de rendelkezik magyarországi szerviz háttérrel és az alkatrész ellátottsága is folyamatos.

A World Klíma webáruházában található klíma berendezésekről ez mind elmondható! Mivel mindent egy kézben tartunk, így nem csak a legnívósabb márkák készülékeit szerezheti be nálunk - mindezt a legjobb klíma árak kíséretével -, de a garanciális javítások mellett mi magunk végezzük a karbantartási munkálatokat is!

klíma ár mi fér bele, mi az ami már luxus

Úgy vásároljunk klímát, hogy idővel egy hosszú távú befektetésként gondoljunk rá! Érdeklik a jelenlegi klíma árak? World Klíma Debrecen!

Extra funkciók a jóval komfortosabb mindennapokért!

A klíma árak jelentősen eltérhetnek a berendezésbe épített extra funkciók miatt is. A magasabb árfekvésű klímák már olyan kényelmi funkciókkal vannak felruházva, amelyek jelentősen növelik az életszínvonalat. Ilyen lehet például az okos klímákba épített Wi-Fi funkció, mellyel a mobiltelefonunk segítségével már előre lehűtött lakás fogadhat minket, vagy akár távolról is változtathatunk a különféle beállításokon. Az I-FEEL funkció is gyakori jelenség, amellyel nem csak alvásunk lehet zavartalan, de napközben is folyamatos optimális hőmérsékletet érhetünk el vele. Nagyon közkedveltek az egészséget megőrző beépített szűrők is, amelyek a levegőben keringő kórokozókat és egyéb szennyeződéseket, hatékonyan képesek megszűrni. Ilyen lehet akár a hidegplazmás levegőtisztító, aktív szénszűrő vagy egy Eco-Fresh porszűrő is. Az allergiás panaszokat is nagymértékben képesek csökkenteni a különféle szűrők, de akár a házi kedvenceket a lakásban tartóknak is segíthet egy jobb levegőminőség kialakításában. Természetesen nem mindenki igényel ilyen funkciókat egy klímában, de nem árt megismerkedni ezek hosszú távú előnyeivel. Általánosságban elmondható, hogy minél több extrával és kényelmi funkcióval van felszerelve egy klíma, annál magasabb légkondi ár fogadhat minket az árcédulán.

Megéri a magasabb klíma ár, ha számít a design?

Manapság egyre jobban előtérbe kerül a klíma berendezések esztétikai megjelenése is, ami nem csoda, hiszen mindenki szeretne egy mutatós környezetet kialakítani maga körül. Sokaknak fontos, hogy a választott klíma színe, kialakítása vagy formája is minél jobban illeszkedjen a már meglévő helyiség hangulatához, designjához. A hagyományosabb, sztenderd kinézetű klíma berendezések mellett, ma már léteznek úgynevezett formatervezett kialakítású beltéri egységek is, amelyek pusztán a jelenlétükkel képesek magasabb szintre emelni a helyiség összképét. Ilyen formatervezett megoldások például a fa és fémhatású külsővel, vagy hangulatvilágítással ellátott berendezések is, amelyek tökéletesen megállják a helyüket bármilyen modern környezetben. Ezek a típusok azonban már egy némileg magasabb klíma ár alakulását vonják maguk után.

légkondicionáló ár néha csak a design miatt magasabb

A design miatt a légkondicionáló ár magasabb lehet, azonban egy jól megválasztott darab lakásunk esztétikumaként is szolgálhat.

A klíma ár és a klíma üzemeltetés kapcsolata

Valószínűleg Ön is azt hallhatta a szüleitől már egész kicsi korában is, hogy az „A” energiaosztályú háztartási berendezések a legjobbak. Ez az állítás ma is ugyanúgy állja a helyét. Egy klíma ár a belső tulajdonságait figyelembe véve, elsősorban a teljesítménytől függ. És hogy miért fontos, hogy a jövőbeli klímánk kiváló energiahatékonysággal működjön? A készülék ára mellett, a klímák egyik legnagyobb költségét az üzemeltetés, avagy a villanyszámla fogja kiadni. Éppen ezért érdemes minél jobb hatásfokú és magasabb energiahatékonyságú klímára beruházni, amellyel az üzemeltetési költségeinket szinte minimálisra csökkenthetjük.

Felezze meg energiafelhasználását!

Egy ilyen készülék többe fog kerülni a beszerzéskor, azonban a magasabb légkondicionáló ár végül a mi malmunkra fogja hajtani a vizet. Egy túlságosan alacsony teljesítményen működő klíma hiába dolgozik többet, meglehet, hogy kevésbé tudja ellátni funkcióját, és jóval hamarabb is meghibásodhat a magasabb teljesítményűvel szemben. Habár a légkondicionáló ár többe kerülhet egy jobb minőségű klímánál, azonban egy ilyen klíma nem csak jóval alacsonyabb áramfogyasztású, de a magasabb energiahatékonyságnak köszönhetően gyakorlatilag két nyár alatt behozhatja a belé fektetett pénzt. Mindent összevetve elmondható, hogy a légkondicionáló ár tulajdonképpen a teljesítmény növekedésével arányosan növekszik, és egy drágább klíma, a jövőbeli üzemeltetés költségét tekintve valójában olcsóbb lesz majd. Fontos megjegyezni, hogy ha egy légkondicionáló ár viszonylag alacsony, akkor hosszútávon nem csak a magasabb üzemeltetési költséggel kell számolnunk, de a szervizelés látogatásainak száma is egyre jobban felszaporodhat. Az olcsóbb árfekvésű klímák általában kevésbé energiatakarékosak is, mint a klasszisokkal jobb minőségű daraboké, ami hát valljuk be őszintén, igen rosszul tud esni a hónap végén.

Cégüknél, a kiváló besorolást kapott A++ és A+++ energiaosztályú klíma berendezések széles választékával várjuk mindazokat, akiknek az alacsony üzemeltetési költség mellett, a környezetre gyakorolt hatás is ugyanolyan fontos szempont!

légkondi árak hosszútávon

Döntsön okosan és szavazzon a magasabb energiahatékonyságra és a hosszú távú élettartalomra! Ha a legjobb légkondicionáló ár, akkor World Klíma Debrecen!

Az inverteres klímák a virágkorukat élik!

A légkondicionáló ár a berendezés típusától is nagymértékben függhet: a teljesen hagyományos klímák az alap hűtési/fűtési funkcióikon kívül, aligha tudnak felmutatni bármi mást, ezzel ellenben az inverteres klímák hőingadozás nélkül, optimális működést tudnak elérni. A mindennapi pihenésünk szempontjából nem elhanyagolható szempont a zajszint sem. Ha egy viszonylag hangos klíma társaságában kell eltöltenünk az egész délutánt, az jelentősen elvehet a komfortérzetünkből, melyet könnyen kiküszöbölhetünk egy szinte nagyságrendekkel halkabban működő, inverteres klímával is. Így tehát a teljesítmény optimalizált, alacsonyabb zajszinten működő klímák habár egy magasabb légkondicionáló ár alakulását vonják maguk után, a mindennapi kényelmünk és energiafelhasználásunk szempontjából is megfontolandó tényezők.

És a többi költséggel mi lesz?!

Ha megbízható és megfelelő szervizháttérrel rendelkező céget választ, csak úgy, mint a World Klíma, akkor a karbantartás költségei szinte elhanyagolhatóak lesznek. Fontos kiemelni, hogy akármilyen drága készüléket is választunk magunknak, ha nem szakemberre bízzunk a beszerelését, akkor ezek a klímák sem fognak tudni megfelelően működni. Egy klíma beüzemelése nem csak speciális eszközöket és szerszámokat igényel, de a megfelelő szaktudás mellett, a kondenzvíz elvezetést is meg kell valahogy oldani. Ezek olyan egyszeri költségek, amelyek csupán a légkondi árak igen kis részét teszik ki. Összességében elmondható, hogy ha megfelelő klímát sikerült választani magunknak, akkor viszonylag kis ráfordítással, sokkal kényelmesebbé és komfortosabbá tehetjük mindennapi életünket.

AKTUÁLIS KLÍMAVÁLASZTÉKUNK

Kérdése van a nálunk elérhető klíma típusokról vagy érdeklik a klíma árak? Keressen minket bizalommal! Amennyiben még mindig bizonytalan a döntését illetően, és elveszett volna az információáradatban, egyszerűen csak hívjon fel minket! Az első klímavásárlás esetében érdemes szakértői segítséget igénybe venni annak érdekében, hogy a bőség zavarából, a számunkra legmegfelelőbb klíma kerülhessen kiválasztásra. Az imént felsoroltak mellett pedig állandó akciókkal, folyamatosan frissülő termékkatalógussal és kiváló légkondi árak kíséretében várjuk a kedves érdeklődőket!

World Klíma Debrecen
Marosi Tibor
telefon: +36-20-5500-707
e-mail: info@worldklima.hu

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása