Klíma használat a hűvös időkben

2017. május 05.
562
Klíma használat a hűvös időkben

Hihetetlen, de igaz tény, hogy ma Magyarországon, és így Debrecenben is a lakosság nagy része nem is tudja, hogy akár a klíma segítségével is felfűtheti a lakását, mindezt környezetkímélő, és energiatakarékos módon.

Ha ismerik is ezt a tényt, azt gondolják, hogy a klímával való fűtés drága, és sok áramot fogyaszt, ami persze messze áll a valóságtól.

Pedig a hőszivattyú elvével működő klíma ideális esetben akár 15%-al alacsonyabb fűtésszámlát eredményez, mintha például gázkazánnal fűtöttünk volna.

De felvetődhet a kérdés, hogy hogy is működik a hőszivattyú? És miért lehet ilyen eredményes?

Először is: a hőszivattyú nem egy alkatrész, de nem is egy egység a klímában. A hőszivattyú egy működési elv, egyúttal egy ezen az elven működő szerkezet is.

A klíma a fűtési üzemmódban a kompresszor segítségével a kinti környezet „hideg” levegőjéből további hűtéssel energiát nyer, amelyet majd később a lakás felfűtésére, vagy melegvíz-előállítására használ fel.

A World Klíma Debrecen által forgalmazott, értékesített, és felszerelt klímák energiatakarékos, megbízható társai lesznek otthonának minden időkben!

Biztos, hogy energiatakarékosabb a klímával való fűtés?

A hagyományos fűtőtestekben egy fűtőszál melegít-és fogyasztja működése során az áramot. Csak, hogy egy kézenfekvő példát említsünk: egy hagyományos 3kw teljesítményű olajradiátor 3kw áramot fogyaszt óránként, míg egy hőszivattyúval ellátott klíma ugyanennyi idő alatt mindössze 0,7 kW áramot vesz fel.

Mire érdemes odafigyelni a klímaválasztás esetén, ha a téli időszakban fűteni is szeretnénk vele?

Minél magasabb a COP érték, annál gazdaságosabban és energiatakarékosabban fűt a hőszivattyús klíma. A COP érték azt mutatja meg, hogy a hőszivattyús klíma a fűtés üzemmódban a felhasznált villamos teljesítményhez képes, milyen mértékű hő teljesítményt ad le.

Klímával a lakásban megülő pára ellen?!

Kiemelten a családok számára fontos probléma, hogy hűvös időkben is mosni-illetve szárítani tudjanak a lakásban, mivel az udvaron, és az erkélyen a nyirkos hideg időben nem száradnak megfelelően a tiszta ruhák. Ekkor azonban hamar ellepheti otthonunkat a száradó ruhákból származó pára, ami nehézzé teszi a levegőt, emellett a nyirkos levegő megágyazhat a falak penészesedésének. A penész viszont nemcsak esztétikai probléma-de egészségügyi gondokat is okozhat kiváltképp a kisgyermekek számára. A klíma ekkor is tökéletes megoldásul szolgálhat: páramentesítő funkciója segítségével az ablakok kinyitogatása, és kereszthuzat nélkül is újra friss levegőt varázsol otthonunkba, mindezt a lakás hőjének elveszítése nélkül.

Kíváncsi, hogy milyen további előnyökkel jár a klímával való fűtés?

Olvassa el további ide vonatkozó írásainkat: link

Részletesebb információért keressen fel bennünket bizalommal:
World Klíma Debrecen
Marosi Tibor
telefon:+36-20-5500-707
e-mail:info@worldklima.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!